Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne strani in trgovine Planet nogomeet so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o davčnem potrjevanju računov (ZdavPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo in spletno trgovino Planet nogomet, ki se nahaja na povezavi https://planetnogomet.si (v nadaljevanju: Spletna stran PN ) upravlja podjetje WPM d.o.o., ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: Podjetje WPM).

Podatki o podjetju:

WPM d.o.o.
Brnčičeva ulica 13
1231 Ljubljana – Črnuče
Slovenija, EU

ID za DDV: SI 91599121
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 2271141000

Email: [email protected]

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani PN , pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. 

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da razume, sprejema in se strinja z vsemi določili teh splošnih pogojev poslovanja in politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. 

Ti splošni pogoji poslovanja, kot tudi politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremenita ali dopolnita brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami. 

Definiranje pojmov

Ponudnik je podjetje WPM d.o.o., Brnčičeva ulica 13, 1251 Ljubljana – Črnuče, ki upravlja s spletno stranjo in trgovino, ki deluje na spletni strani https://planetnogomet.si (v nadaljevanju Spletna stran PN)

Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in spletno trgovino, ki deluje na zgornji povezavi.

Kupec je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in kupuje v sistemu Spletne strani PN Podjetja WPM, ki deluje na spletni strani https://planetnogomet.si/

Spletna stran PN je informacijski sistem namenjen predstavitvi novic iz slovenskega nogometa, igralcev slovenskega nogometa in prodaji izdelkov. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. 

Uporaba spletnega mesta

Uporaba Spletne strani WPM je pogojena s temi pogoji uporabe, vključno z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju.

Z uporabo spletnega mesta vsak uporabnik:

 • izrecno soglaša s splošnimi pogoji uporabe;
 • se obvezuje, da bo spletno mesto uporabljal na zakonit način;
 • se obvezuje, da storitev ne bo uporabljal z namenom objavljanja ali propagiranja katere koli vsebine in/ali oglasa, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in javnim redom ter moralo;
 • odgovarja za poznavanje in spoštovanje veljavnih predpisov Republike Slovenije, ki se nanaša na uporabo Spletne strani PN;
 • ne bo distribuiral avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe;
 • ne bo poskušal pridobiti, zbirati in/ali shranjevati osebnih podatkov drugih uporabnikov;
 • ne bo na noben način kopiral, shranjeval ali posredoval celih ali delov vsebine Spletne strani PN ne bo uporabljal računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitev ali njegovi programski ter strojni opremi.

Dostopnost informacij

Podjetje WPM se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • funkcionalnost, vključno z veljavnimi ukrepi za tehnično zaščito digitalne vsebine, kadar je to primerno,
 • informacijo o združljivosti digitalne vsebine s strojno in programsko opremo, s katero je podjetje seznanjeno oziroma bi moralo biti seznanjeno,
 • stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva, če se razlikuje od osnovne tarife,
 • obstoju kodeksov ravnanja in dostopnosti do morebitnih kodeksov ravnanja,

Postopek nakupa

Košarica

Na Spletni strani PN, oziroma njenih podstraneh, izberite izdelek in kliknite na gumb »dodaj v košarico«. «. Pri izdelkih z več možnostmi izbire velikosti, barve, ipd. kliknite na gumb »izberi različico«, izberite vaš izdelek ter kliknite na gumb »dodaj v košarico«. 

Če kliknete na gumb »dodaj v košarico«, se vam na desni strani ekrana odpre/pripelje »košarica«. Če želite nadaljevati z nakupovanjem, kliknite na »križec« in »košarica« se vam zapre; to vam omogoča nadaljnjo nakupovanje v spletni trgovini. 

Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na ikono »košarica« ter na gumb »prikaži košarico« in pred izdelkom klikniti »križec« ali količino izdelka s klikom na »–« nastaviti količino izdelka na 0. Košarica se posodobi samodejno. 

Če želite povečati količino že izbranega izdelka v nakupovalni košarici, morate klikniti na ikono »košarica« ter na gumb »prikaži košarico« in povečati količino izbranega izdelka. To storite s klikom na »+«. Košarica se posodobi samodejno. 

Če želite nadaljevati z nakupovanjem, kliknite na gumb »nadaljuj z nakupovanjem«. 

Ikona »košarica« vam omogoča pregled izbire vaših izdelkov in vam prikaže delni znesek vašega naročila (brez poštnine). 

Za zaključek nakupa pojdite skozi tri korake. Ob kliku na ikono »košarica« vas odpelje na stran vaših izbranih izdelkov. Za zaključek nakupa kliknite na gumb »nadaljuj na blagajno«, kjer izpolnite vaše osebne podatke za dostavo. Izberete tudi način dostave ter plačila. 

Če želite zaključiti nakup, kliknite gumb »zaključek nakupa« in sistem vas pripelje na zadnjo stran vašega nakupa. 

Blagajna

Za dokončanje naročila morate v »košarici« klikniti gumb »nadaljuj na blagajno« in izpolniti vsa potrebna polja. 

Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, država, naslov, kraj, poštno številko, e-mail naslov in tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo vašega izdelka.

Način plačila: Izbira se lahko med večimi različnimi načini plačila, in sicer: plačilo s kreditno kartico, plačilo z uporabo storitve Apple Pay ali Google Pay, plačilo po predračunu, plačilo ob prevzemu (bodisi osebnem ali ob dostavi).  

Kuponi: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust, ga vpiše v ustrezno polje in klikne gumb »unovči kupon«.  

Pregled naročila: Na https://planetnogomet.si/cart/ strani so prikazani izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico.

Cena: cena posameznega izdelka, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni, še preden kupec zaključi naročilo.

Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »zaključek naročila«. 

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše »Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.« 

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. 

Podjetje WPM lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe (opisano zgoraj), le da je potrebno ob zaključku nakupa vpisati še naziv podjetja in davčno številko podjetja. 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik v skladu s 43. č in 43. d členom ZVPot pravico, da v 14 dneh po prejemu blaga, podjetju na elektronski naslov [email protected] sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: WPM d.o.o., Brnčičeva ulica 13, 1231 Ljubljana – Črnuče. 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga (poštnina). 

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik (peti odstavek 43č člena ZVPot). 

Potrošnik ob vračilu blaga podjetju pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v tridesetih dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe (v to vračilo niso vključeni stroški vračanja blaga). 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon. 

Cene

Vse cene v spletni trgovini vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. 

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. 

Kljub trudu ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. 

Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. 

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med podjetjem WPM in kupcem je na Spletni strani PN sklenjena v trenutku, ko Podjetje WPM kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Podjetje WPM kot za kupca. 

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Podjetja WPM in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Načini plačila

Spletna stran PN omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo s kreditno kartico,
 • plačilo z uporabo storitve Apple Pay, 
 • plačilo z uporabo storitve Google Pay, 

Dostava

Ponudnik blago pripravi, nato pa se storitev dostave izvede v skladu s pogoji poslovanja dostavne službe Pošta Slovenije. Kupec lahko ob oddaji naročila določi naslov za dostavo, ki je za ponudnika zavezujoč. Ponudnik v teh splošnih pogojih sporoča vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe. 

V primeru, da naročite dostavo izdelka na dom boste o dostavi obveščeni tudi s strani dostavne službe Pošta Slovenije, in sicer prek sredstev obveščanja, ki ste jih navedli ob izpolnitvi naročila. Ponavadi dostavna služba o dostavi obvesti preko telefonskega sporočila v katerem je določena tudi predvidena ura dostave in elektronski naslov, na katerem lahko spremenite uro dostave oziroma način prevzema. 

V kolikor ste kot način plačila izbrali plačilo ob dostavi boste ob dostavi morali plačati provizijo, ki jo zaračuna dostavna služba Pošta Slovenije po svojem trenutno veljavnem ceniku oziroma v skladu s splošnimi pogoji poslovanja. Enako velja v kolikor se odločite za prevzem na prevzemnih točkah (t.i. »Pickup točke«). 

Stremimo, da vsa naročila, oddana med delavnikom pred dvanajsto uro, odpošljemo še isti dan v primeru plačila s plačilno kartico. 

Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu odpošljemo takoj po prejemu nakazila na TRR. 

Naročila naročena med vikendom in prazniki odpošljemo naslednji delovni dan. 

Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta. 

Opozorilo: Ti pogoji veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Stroški dostave

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 30 EUR so brezplačni v kolikor je naslov za dostavo znotraj Slovenije. 

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu do 30 EUR znašajo 4 EUR v kolikor je naslov za dostavo znotraj Slovenije. 

V kolikor je naslov za dostavo v drugih državah EU potem je strošek pakiranja in dostave, neglede na znesek nakupa, 8 EUR. 

Opozorilo: Podjetje WPM kupce opozarja, da ima lahko dostavna služba določeno provizijo pri prevzemu. Glede slednjega je kupec napoten na trenutno veljavni cenik oziroma splošne pogoje poslovanja dostavne službe Pošta Slovenije.  

Stroški pakiranja in dostave za tretje države: po dogovoru.

Osebni prevzem

V kolikor se kupec odloči za osebni prevzem na poslovnem naslovu Podjetja WPM ga seveda stroški dostave ne bremenijo. Kupec mora naročene izdelke prevzeti v roku treh (3) delovnih dni, sicer se izdelki vrnejo v prodajo in se ne štejejo za rezervirane. 

Izdaja računa (v skladu z Zakonom o davčnem potrjevanju računov)

Podjetje WPM po plačilu naročenih izdelkov in ob dostavi kupcu pošlje tudi račun v fizični obliki na podan naslov za dostavo (račun se nahaja v paketu skupaj z naročenimi izdelki). 

Na računu so razčlenjeni; cena, DDV, stroški poštnine. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. 

Kuponi/Promocijske kode

Promocijske kode oz. kuponi prinašajo različne ugodnosti pri nakupu in so navadno časovno omejeni. Aktivno promocijsko kodo najdete na naši spletni strani, naslovni strani oglasnega sporočila, v naših e-obvestilih ali drugih medijih. 

Menjava promocijske kode za gotovino ni možen. Kupon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti kupona, mora imetnik promocijske kode razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti kupona. 

Uporaba Kupona/Promocijske kode:

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in ga dodajte v košarico. 

Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo ter izberite način plačila. 

V polje »Promocijska koda ali Kupon« vpišite kodo in potrdite tako, da kliknete na gumb »unovči kupon«. 

Ko vpišete promocijsko kodo, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. V primeru, da je znesek vašega naročila višji od vrednosti kupona, poravnate razliko. Nato oddate spletno naročilo. 

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva. 

Vsako reklamacijo ali pritožbo bomo poskušali rešiti kar najhitreje in predvsem v korist kupca. Reklamacije na kupljeno blago se upoštevajo v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot). 

Varnost

Podjetje WPM uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbijo Podjetje WPM d.o.o., Stripe Inc. in PayPal Holdings, Inc. 

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Podjetja WPM. 

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete na strani Politika zasebnosti.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Podjetje WPM d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi. 

Komunikacija

Podjetje WPM bo v stik stopila z uporabnikom preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Podjetje WPM izrecno spoštovala. 

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Pravno obvestilo

Spletna stran PN in vsi podatki na njej, kot npr. slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja. 

Omejitev odgovornosti

Podjetje WPM se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da včasih Podjetje WPM ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Podjetje WPM kupca obvestila o spremembah ter mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka. 

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav ter vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. 

V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridržujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. 

Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. 

Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani. 

Pritožbe in spori

Podjetje WPM spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. 

Pritožba se odda preko e-naslova: [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje WPM bo v petih delovnih dneh potrdila, da je pritožbo prejela, kupcu sporočila časovno obdobje obravnave ter ga vseskozi obveščala o poteku postopka. 

Podjetje WPM se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si podjetje WPM prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po poslovnem naslovu podjetja WPM.. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov (v skladu z 32. členom ZlsRPS)

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 

Podjetje WPM, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

Spremembe

Ponudnik lahko obstoječe splošne pogoje spremeni brez predhodnega obvestila. Uporabnik se zavezuje, da bo preverjal, ali so se pogoji uporabe spremenili.

V primeru, da uporabnik s spremenjenimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletne strani PN. Z vstopom na spletno mesto potrjuje, da se z morebitnimi spremembami in dopolnitvami strinjate.

Informacija o združljivosti digitalne vsebine s strojno in programsko opremo

Spletno mesto planetnogomet.si je izdelano na WordPress platformi ( WordPress™ 5.9.1). Čas nalaganja strani v povprečju znaša 3 sekunde. Spletno mesto je združljivo s sodobnimi spletnimi brskalniki Firefox, Chrome, Internet Explorer, Safari, Edge, Android Browser, Opera, IOS, Maxthon in podobnimi sistemi. Delovanje je preverjeno nemoteno v sodobnih omrežjih Telekom Slovenije, t-2 network, Siol, Amis, Telemach in ostalimi ponudniki z ustrezno in primerljivo tehnično opremo. 

Objavljeni splošni pogoji se uporabljajo od dne 12. 10. 2023.